IMG_4833 (Kopie)ALBLASSERDAM – De politie heeft zondag 7 juli rond 02.15 uur een 19-jarige jongen uit Zwijndrecht aangehouden voor het vernielen van een buitenspiegel van een auto langs de Oost-Kinderdijk in Alblasserdam. De agenten die de jongeman aanhielden, bevonden zich in een onherkenbaar politievoertuig op de dijk. Zij waren daar aanwezig om toezicht te houden op het passerende uitgaanspubliek en repressief en preventief op te treden bij eventuele vernielingen. Uit de richting van Kinderdijk kwam een groep jongeren aanfietsen.

De agenten bleven deze groep jongeren welke in de richting van Alblasserdam fietsten nakijken. Eén van de jongens trapte tijdens het fietsen met zijn voet tegen de buitenspiegel van een geparkeerd staande personenauto. Daarop zijn de agenten direct richting de auto gegaan, waar zij constateerden dat de buitenspiegel van deze auto los naar beneden hing en dat het glas van deze spiegel links naast de auto op de grond lag. De agenten zijn daarna meteen doorgereden naar de groep jongeren en hielden de jongen, die voldeed aan het signalement van de jongen welke tegen de spiegel had getrapt, aan. Dit was een 19-jarige jongen uit Zwijndrecht.