taxiREGIO – De Drechthopper blijft mensen collectief vervoeren in de Drechtsteden. Na een aanbesteding heeft de Sociale Dienst Drechtsteden ook voor de komende twee jaar de opdracht gegeven aan Personenvervoer Drechtsteden. De Drechthopper vervoert mensen met een beperking of mensen van 75 jaar of ouder. De Drechthopper gaat in alle zes Drechtsteden gemeenten rijden (Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht). De naam Sliedrechthopper verdwijnt daarmee.

 Op tijd en veilig
Vanaf 1 september 2013 gaat het nieuwe contract in. De voorwaarden voor veiligheid en kwaliteit zijn aangescherpt. Dat betekent dat er sterker gelet wordt op het op tijd rijden. Daarnaast is er nog meer aandacht is voor de veiligheid van de reizigers tijdens het vervoer.

Tarieven veelal hetzelfde
Vanaf 1 september 2013 blijven de tarieven veelal hetzelfde. In sommige gevallen zijn deze zelfs lager, bijvoorbeeld voor begeleiders en voor mensen van 75 jaar en ouder. De minimumritprijs is vanaf 1 september € 0,50 voor pashouders hun begeleiders en € 1,50 voor 75 plussers en hun begeleiders.

Informatie
Klanten krijgen voor 1 september een nieuwe informatiefolder en een nieuwe Drechthopperpas toegestuurd. Daarnaast worden er twee informatiebijeenkomsten georganiseerd. Informatie hierover volgt nog op een later tijdstip.