korfbalveldALBLASSERDAM – Basisschoolleerlingen en 50-plussers uit Alblasserdam doen woensdagmiddag 3 juli op sportpark Molenzicht in Alblasserdam mee met de ABC-dag. Van 13.30 tot 16.30 uur zijn er tal van activiteiten te doen op het veld.  De jongste Alblasserdammers kunnen gaan sporten, schilderen en muziek maken. Voor de sportievelingen is er onder andere. een stormbaan, pannavoetbal en er kan gevolleybald worden. Muziek maken kan op djembés en wie wil schilderen kan dat doen op een groot schilderij.

Voor 50-plussers staat er onder andere een fiets met trapondersteuning klaar, waar een proefritje op gemaakt kan worden. Ook geeft de Sport en Spelgroep een demonstratie onder leiding van Gerda Zijdeveld. Tevens is Stichting Welzijn aanwezig met informatie over verschillende activiteiten die er in Alblasserdam te doen zijn.

Het ABC-team
De dag wordt georganiseerd door het Alblasserdams, Beweeg en Cultuur team. Het Alblasserdams, Beweeg & Cultuur team bestaat uit André Veth (Sportconsulent Gemeente Alblasserdam), Trudy van Kwawegen (Combinatiefunctionaris Wasko), Jacobien Moetwil (Combinatiefunctionaris Cultuur, ToBe), Lotte Blok (Combinatiefunctionaris Sport, Hattricksport) en Niels Persoon (Combinatiefunctionaris Sport, Hattricksport). Het ABC team werkt samen met de basisscholen, vakleerkrachten uit het bewegingsonderwijs, verenigingen, fysiotherapie, Stichting Welzijn Alblasserdam en Sportcentrum Blokweer. De middag wordt verder mogelijk gemaakt door Philip de Koning, KDO, Stichting Hattrick, ToBe, CKC Kinderdijk, Smash ’66, van der Ree (Scheldeplein) en de gemeente Alblasserdam.

Voor leerlingen en 50-plussers
De ABC-dag is voor alle basisschoolleerlingen en 50-plussers van Alblasserdam. De toegang is gratis. Volg het ABC team op twitter via @HetABCTeam. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar sporthal De Blokweer.

Update: De weersvoorspellingen zijn nat. Toch zal het waarschijnlijk het grootste deel van de middag droog zijn, waardoor de activiteiten gewoon buiten plaats zullen vinden. Daar komt bij dat er in en rond de sporthal al behoorlijk verbouwd wordt.

Update2: aan de activiteiten is een golfclinic toegevoegd. (Mogelijk gemaakt door golfopschool.nl)