Esther Noordzij AlblasserdamALBLASSERDAM –  Esther Noordzij (16 jaar) uit Alblasserdam speelt zaterdag 6 juli in het Makado winkelcenter in Alblasserdam piano voor stichting Kika. “Ik heb nooit pianoles gehad,” geeft Esther toe. “Maar,” zo vervolgt ze: “Ik heb mezelf alles aangeleerd en speel ook regelmatig in het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht. Daar reageren mensen erg positief op het pianospel.” Esther is zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur met een piano in het winkelcentrum te vinden ter hoogte van de verbouwde winkel Delifrance, die die dag heropend zal worden.

Esther kreeg tijdens haar concertjes in het ziekenhuis veel mooie en leuke reacties. “Daar wilde ik wat mee doen. Ik ben aan de slag gegaan en kwam via de gemeente uit bij het Makado. Mijn vader heeft via zijn connecties een piano kunnen regelen bij Joh. de Heer en inmiddels hangen er in het dorp wat gesponsorde posters op,” vertelt Esther.

De opbrengst van het optreden in het Makado is bestemd voor Kika. Deze stichting werft sinds 2002 fondsen voor onderzoek naar kinderkanker. Kika wil dat in 2025, 95 procent van de kinderen die kanker krijgen, genezen. Op dit moment overleeft van de vier kinderen met kanker één kind het niet