IMG_5168 (Kopie)ALBLASSERDAM – Sinds het begin van de week staat op het parkeerterrein bij sportpark Molenzicht in Alblasserdam een aantal campers opgesteld. In huis-aan-huiskrant De Vonk werd dit afgelopen woensdag vermeld. In het artikel stond: “Het lijkt erop dat op de parkeerplaats binnen het gemeentelijk sportpark Molenzicht een (illegale) camperplaats is ingericht.”. VVD’er Herman Verweij las dit en heeft naar aanleiding van het artikel vragen gesteld aan wethouder Sjoerd J. Veerman over de geparkeerde campers.

Gratis kamperen?
Verweij vroeg aan de wethouder: “In De Vonk staat een artikel dat er gratis gekampeerd kan worden bij korfbalvereniging CKC Kinderdijk. Er wordt gewag gemaakt van een illegale camperplaats, waarbij de officiële camperplaats bij Landvast, zoals die is ingesteld, kennelijk wordt omzeild. Dat intrigeerde onze fractie in hoge mate. Wij vragen ons af of het college hiervan op de hoogte is en wat het college daar aan gaat doen?”

Wethouder
Wethouder Veerman vertelde dat hij het artikel ook had gelezen en dat hij er vanuit ging dat het om een ludieke actie ging. Veerman beloofde de kwestie uit te zoeken en met een antwoord te komen.

Zuid-Afrikareis
Uit navraag bij de kampeerders zelf blijkt dat het gaat om ouderen die zo’n dertien jaar geleden met elkaar op reis zijn geweest in Zuid-Afrika en elke jaar ergens in Nederland een soort kampeerreünie houden. Dit jaar was dat op het terrein van CKC Kinderdijk.

Verdrietig
De kampeerders zelf lazen het artikel ook in de krant en zijn hierover ‘not amused’. “Wij staan hier gewoon helemaal legaal. We zijn lange tijd bezig geweest met de aanvraag van de vergunning om ergens in het dorp een midweekje te mogen staan. Na goed overleg met de ambtenaren van Alblasserdam is dat op dit terrein geworden. We zijn teleurgesteld en verdrietig dat het artikel zo in De Vonk staat, want er klopt gewoon niets van,” aldus groepsleider Lambert Vonk uit Alblasserdam.

Vergunning
Wethouder Veerman heeft inmiddels laten weten dat de campers inderdaad legaal geparkeerd stonden. De vergunning bleek al in januari te zijn aangevraagd en in maart te zijn verleend. Veerman vertelt: “Het gaat om een clubje dat daar even mocht staan en is inmiddels vertrokken. Ze hebben het erg naar hun zin gehad. Het gaat in dit geval zeker niet om een vaste kampeerplaats. Dit komt één keer in de zoveel jaar voor. Het stukje in De Vonk was een beetje overdreven.”

Verslaggeefster
Verslaggeefster Louise Vos van De Vonk laat desgevraagd weten dat haar artikel absoluut niet ludiek bedoeld was. “Ik woon tegenover het sportpark en zit er toch tegenaan te kijken. Ik wil voorkomen dat het hier een soort camping gaat worden. Er liggen nu al blikjes op de grond, er staan stoeltjes en ze zitten bij de kantine. Het is bij de wilde konijnen af. We hebben hier toch gewoon de parkeerplaats bij Landvast voor?, ” aldus Vos.

De kampeerders zijn vrijdag 28 juni weer vertrokken en kamperen volgend jaar weer elders in het land.

IMG_5168 (Kopie)

IMG_5169 (Kopie) IMG_5173 (Kopie)

Het artikel, zoals dat afgelopen woensdag in De Vonk werd gepubliceerd...

Het artikel, zoals dat afgelopen woensdag in De Vonk werd gepubliceerd…