IMG_5273 (Kopie)ALBLASSERDAM – In de voormalige portiersloge aan het Zuiderstek in Alblasserdam is vrijdagavond 28 juni het eerste nummer van het ‘Jij&iK-magazine’ gepresenteerd. Het eerste exemplaar werd door burgemeester Bert Blase uitgereikt aan Casper de Gans. Casper is een 8-jarige jongen met een energiestofwisselingsziekte. In het magazine interviewt Casper de bekende Nederlander Jochem van Gelder.

Jij&iK magazine
Jij&iK magazine is een splinternieuwe glossy, waarin op een prettig leesbare manier zeldzame aandoeningen en lifestyle met elkaar worden verbonden. In het blad zijn de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van zeldzame aandoeningen te lezen en worden zoveel mogelijk tips gegeven. In iedere uitgave wordt aandacht geschonken aan een stichting en/of goed doel. Er komen bekende Nederlanders aan het woord en onderwerpen zoals mode, kids en lifestyle worden niet vergeten. Kortom, een divers en herkenbaar blad voor iedereen die met zeldzame aandoeningen te maken heeft.

Vier maal per jaar
Er bestaan naar schatting zo’n 8.000 zeldzame aandoeningen, waardoor jaarlijks 1 miljoen mensen worden getroffen. Voor een groot aantal van deze aandoeningen bestaat nog geen doeltreffende behandeling. Zoveel mogelijk kennis en ervaring delen is daarom belangrijk. Jij&iK magazine wil op unieke wijze haar steentje hier aan bijdragen. Het magazine verschijnt vier maal per jaar en wordt door de redactie op geheel vrijwillige basis tot stand gebracht. De redactie bestaat uit vier Alblasserdamse dames.

Trots
De redactie van ‘Jij&iK’ is blij dat zowel Casper als de burgemeester bij de lancering van het tijdschrift aanwezig wilden en konden zijn. Hoofdredactrice Joyce Schaper vertelt: “We zijn ontzettend trots op wat we tot nu toe hebben bereikt. Maar we willen Jij&iK nog veel groter en bekender maken. We willen zoveel mogelijk mensen bereiken en helpen in hun zoektocht. Dat is waar het ons om gaat. Kennis en ervaring delen is zo belangrijk voor mensen die met een zeldzame ziekte te maken hebben. Dat stichting Energy4All en de heer Blase ons hierin steunen en tevens ons enthousiasme delen, waarderen wij heel erg.”

Burgemeester Blase vertelde trots te zijn op de Alblasserdammers die de lancering van het tijdschrift mogelijk hebben gemaakt.

Meer informatie?
Op www.jijenikmagazine.nl is meer informatie te vinden over de redactie en over de inhoud van het tijdschrift.

IMG_5273 (Kopie) IMG_5270 (Kopie) IMG_5271 (Kopie) IMG_5291 (Kopie)