IMG_5193 (Kopie)ALBLASSERDAM – Stefan Korteweg (12) uit Alblasserdam heeft donderdag 27 juni samen met zijn klas en een groep ouderen uit verpleeghuis De Alblashof in Alblasserdam een wandeling gemaakt door de polder. De ouderen, al dan niet voortgeduwd in een rolstoel, genoten met volle teugen. “Deze mensen komen vaak amper buiten. Ik heb een keer gezien hoe gelukkig ze waren toen ze buiten waren. Vandaar dat ik deze tocht voor de ouderen heb georganiseerd,” aldus Stefan, groep8-leerling van basisschool De Loopplank en organisator van het uitje.

Cake en limonade
De tocht van 2,5 kilometer startte bij de Alblashof. Via het Buitenpad, de Kerkweg en het Kortland, werd een wandeling door de polder gemaakt. Onderweg stonden stempelposten en kon er ter hoogte van het ijsclubgebouw cake gegeten en limonade gedronken worden. Ook die voorzieningen waren door Stefan georganiseerd. Na ongeveer een uur lopen arriveerde de groep moe maar voldaan weer bij de Alblashof.

Gastles
Volgende week wordt op De Loopplank, naar aanleiding van het evenement, een gastles gegeven door een medewerker van de Alblashof. Het totale project is onderdeel van ‘Pittige Plus Torens’; een uitdagend lesconcept voor meer- en hoogbegaafde leerlingen op de basisschool.

IMG_5193 (Kopie) IMG_5175 (Kopie) IMG_5196 (Kopie) IMG_5197 (Kopie) IMG_5198 (Kopie) IMG_5200 (Kopie) IMG_5201 (Kopie) IMG_5203 (Kopie)