IMG_2903 [Desktop Resolutie]NIEUW-LEKKERLAND – Een 40-jarige man uit Nieuw-Lekkerland is donderdag 27 juni door de politierechter veroordeeld tot een werkstraf van tachtig uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden. De man heeft zich volgens de rechtbank op 25 maart van dit jaar schuldig gemaakt aan het bedreigen van zijn 76-jarige moeder en het vernielen van de ruiten van de woning van diezelfde moeder. De Lekkerlander zelf was niet bij de rechtszitting aanwezig.

Hij draaide volgens de officier van justitie op maandagavond 25 maart volledig door. “Meneer pakte een mes en schreeuwde: ‘Nu is mijn moeder aan de beurt’.  Later verklaarde een buurtbewoonster dat de man tegen haar had gezegd “Mijn moeder heeft geluk dat ik haar niet kon vinden, anders had zij dit zeker niet overleefd.” Na de bedreiging sloeg de verdachte de ruiten van de woning van zijn 76-jarige moeder in. Hij kon op heterdaad door de politie worden aangehouden,” aldus de openbaar aanklager.

Verminderd toerekeningsvatbaar
Wat vooraf ging aan de bedreiging en vernieling,  bleef onduidelijk. Verdachte verscheen niet op de zitting en kon dus geen toelichting geven. Wel speelt er een aantal problemen bij de 40-jarige man, zo hield de officier voor: “Uit rapportages blijkt dat meneer verminderd toerekeningsvatbaar is.”

Werkstraf
Tegen de Nieuw-Lekkerlander werd een werkstraf van tachtig uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 92 dagen geëist. De politierechter ging mee in die eis en legde de man de door het Openbaar Ministerie gevraagde straf op. De man kan de komende twee weken in hoger beroep, als hij het niet eens is met de uitspraak.