Marleen Postma Zwolle (Kopie)ALBLASSERDAM –  Van 18 tot en met 23 november van dit jaar wordt door het MS Fonds gecollecteerd in Alblasserdam. Op dit moment zijn er elf collectanten beschikbaar. “Daar zijn we dolblij mee, maar om bij iedere voordeur aan te bellen, zijn er zeker 85 collectanten nodig. We zijn dus nog hard op zoek naar mensen die mee willen helpen om geld op te halen,” aldus Pamela Zaat van het Nationaal MS Fonds.

Het opgehaalde geld zal gebruikt worden om onderzoek te doen naar de nog steeds onbekende oorzaak van de chronische ziekte MS. Verder wordt is er geld nodig voor voorlichting, ondersteuning van mensen met MS.

Die voorlichting is volgens Pamela van het MS Fonds van belang omdat veel mensen bang zijn als ze de diagnose MS krijgen. Veel mensen denken nog dat je dan altijd in een rolstoel komt. De meest voorkomende vorm van MS is “relapsing remitting”, dat betekent dat er wel periodes zijn waarin je minder kunt, maar dat dat ook weer verbetert.”

Aanmelden als collectant kan bij Pamela Zaat via pamela@nationaalmsfonds.nl of via 010-5919839