IMG_5054 (Kopie)ALBLASSERDAM – De slagbomen van de Brug over de Noord zijn dinsdagochtend 25 juni ruim een uur lang gesloten geweest. Hierdoor liepen tientallen fietsers, enkele lijnbussen en een aantal vrachtwagens met gevaarlijke stoffen vertraging op.  De storing werd volgens een woordvoerster van Rijkswaterstaat veroorzaakt, doordat de brug niet in de vergrendeling was gevallen nadat de klep open was geweest voor een zeilbootje. “Een monteur moest ter plaatse komen om de brug weer in de vergrendeling te laten vallen,” aldus de zegsvrouw.

Het incident heeft volgens Rijkswaterstaat niets te maken met het feit dat maandagochtend één van de slagbomen er door een vrachtwagen afgereden werd. De verwachting van de beheerder van de brug is dat het om een incident gaat en dat de brug voortaan na opening gewoon weer in de vergrendeling valt.

IMG_5059 (Kopie) IMG_5052 (Kopie) IMG_5054 (Kopie) IMG_5055 (Kopie) IMG_5060 (Kopie) IMG_5062 (Kopie) IMG_5065 (Kopie)