IMG_7558 (Kopie)ALBLASSERDAM – Afgelopen week heeft het Oranjecomité Alblasserdam de 9-jarige Eva Struis uit Alblasserdam verrast met de eerste prijs van de jaarlijkse ballonnenwedstrijd. De ballon van Eva kwam maar liefst 507 km verder in Bergedorf, Duitsland terecht. In het totaal zijn negen ballonnen de Duitse grens gepasseerd. Zo werden er kaartjes geretourneerd vanuit Hamburg, Bremen en Resthausen. De dolgelukkige winnares ontving namens het Oranjecomité een mooie beker en cadeaubon.

De dochter van…
Het toeval wil dat winnares Eva de dochter is van Oranjecomité-lid Barbera Struis-de Haan. “Normaal gesproken zijn onze eigen kinderen uitgesloten van deelname aan de wedstrijden die wij organiseren. We willen voorkomen dat er een voorkeurssituatie ontstaat. In dit geval staat het zwart op wit dat Eva’s ballon het verste is gekomen, dus vonden wij het dan ook niet meer dan terecht dat zij de prijs in ontvangst mocht nemen,” aldus comitélid Linda Huijgen.

Het Oranjecomité organiseert ieder jaar op Koninginnedag, vanaf nu Koningsdag, een ballonnenwedstrijd. Hier mogen alle Alblasserdamse kinderen gratis aan deelnemen. Jaarlijks worden er tientallen kaartjes teruggestuurd, echter is het nog niet eerder voorgekomen dat er een kaartje vanuit Duitsland werd geretourneerd.