IMG_4775 (Kopie)ALBLASSERDAM – Nog maar één mail is er dit jaar binnengekomen bij ’24 Voor Jou’. En dat vindt Alex van Turenhout uit Alblasserdam, bedenker van het concept, veel te weinig. Via ’24 Voor Jou’ kunnen jongeren hun verhaal kwijt bij andere jongeren. Alex, die lichamelijk gehandicapt is, vertelt hierover: “We zijn geen psychologen, laat dat duidelijk zijn. Maar we bieden wel een luisterend oor aan jongeren die daar behoefte aan hebben. Met de aandacht op Alblasserdamsnieuws.nl hopen we dat meer mensen ons gaan mailen.”

Wie zijn of haar verhaal kwijt wil, kan een mail sturen naar help@24ou.org. Alex: “Iemand krijgt vervolgens één van de negen vrijwilligers die achter de site zitten als vertrouwenspersoon. Daar kunnen gesprekken mee gevoerd worden. Wij bieden een luisterend oor en proberen een nieuw inzicht in een situatie te geven. We geven binnen 24 uur antwoord. Degene die mailt, mag gewoon anoniem blijven.”

De Alblasserdammer kwam in 2011 op het idee om een online platform op te zetten. “Ik zag dat er eigenlijk nog niet echt iets was waar jongeren met andere jongeren over hun problemen kunnen praten. Vandaar dat ik dit heb opgezet. We werken op nul euro basis. Alles is vrijwillig. De kosten die we maken, zoals het hosten van de website betaal ik met mijn eigen bedrijf Lexoft. Wij willen vanuit een Christelijke Visie jongeren bemoedigen en steunen, maar willen dit niet al teveel benadrukken. We gaan ook niet met bijbelteksten strooien of gelijk proberen om mensen te bekeren. Wij zijn géén psychologen of erkende hulpverleners, maar gewoon jongeren die een luisterend oor willen bieden en er voor anderen willen zijn.”

Meer informatie is te vinden op http://nl.24ou.org.