IMG_4699 (Kopie)ALBLASSERDAM – De spinningmarathon die zaterdag 22 juni bij SportingFit aan de Edisonweg in Alblasserdam werd gehouden, heeft 11.682,30 opgebracht. Zes uur lang trapten de in het totaal 92 deelnemers  zich in het zweet. ‘Fietsen voor Duchenne’ , dat eigenlijk ‘Fietsen tégen Duchenne’ is, werd georganiseerd ter nagedachtenis aan Frank Smit uit Alblasserdam. Frank overleed vorig jaar december op 20-jarige leeftijd aan de ziekte van Duchenne. Alle opbrengsten van de marathon gaan naar het Duchenne Parent Project.

De deelnemers aan de Spinning® marathon werden sportief begeleid door verschillende top instructeurs, waaronder twee Spinning® Master Instructors. Na het spinningevenement werd er een barbecue gehouden. 140 mensen aten mee. Ook de opbrengsten hiervan komt ten goede aan het Duchenne Parent Project.

Duchenne
Als je met Duchenne Spierdystrofie wordt geboren, breken je spieren langzaam af en word je steeds minder sterk. Duchenne komt met name voor bij jongens. Kinderen met Duchenne vallen vaak en kunnen niet goed rennen. Met ongeveer 10 jaar, wordt lopen erg moeilijk, en worden de kinderen afhankelijk van een rolstoel. En als de spieren die voor ademhalen nodig zijn te zwak worden, is beademing nodig. Ook de hartspier wordt steeds zwakker. Hierdoor is de ziekte van Duchenne uiteindelijk fataal. Er is veel geld nodig om onderzoek te doen naar deze verschrikkelijke ziekte, om goede medicatie te kunnen ontwikkelen en patiënten optimale zorg te kunnen bieden.

Mogelijk volgt later nog een update op dit bericht.

IMG_4696 (Kopie) IMG_4698 (Kopie) IMG_4699 (Kopie) IMG_4703 (Kopie) IMG_4707 (Kopie) IMG_4710 (Kopie) IMG_4717 (Kopie) IMG_4720 (Kopie) IMG_4723 (Kopie) IMG_4725 (Kopie) IMG_4730 (Kopie) IMG_4751 (Kopie)

Deel dit bericht via...