Nijmeegse vierdaagse 2011 (208)[1] (Kopie)ALBLASSERDAM – Jacqueline van Veen en Wendy de Jong uit Alblasserdam lopen dit jaar de Nijmeegse vierdaagse mee voor BMM ”hartklep voor het leven”. “Iedereen kent wel iemand in zijn / haar omgeving met een hartprobleem. Wij hebben van zeer dichtbij meegemaakt dat een jongen van negen jaar een nieuwe hartklep nodig had. Hij heeft inmiddels een donorklep gekregen, wetende dat hij iedere tien à vijftien jaar een nieuwe nodig heeft,” vertelt Wendy.

Jacqueline vervolgt: “Het onderzoek naar een ”hartklep voor het leven” is dus heel belangrijk. En daar is veel geld voor nodig. Alle kleine beetjes helpen en elk bedrag is daarom welkom.”

Benefietavond met bands
Om extra geld in te zamelen, organiseert het tweetal op zaterdag 6 juli een benefietavond in Landvast in Alblasserdam. Tijdens ”Benefit for the Heart” komen bands naar Landvast en geven een optreden. Het evenement begint om 20.00 uur. Bands die komen zijn: Charley Cruz and de lost souls, Nothing Ultra, The Need, Dutch Bacon Brothers, The Personalities en Vertigo. Een kaartje kost 7,50 euro en is te koop bij Landvast en Primera in het Makado.

Hartklep voor het leven
Wendy legt uit wat BMM ”hartklep voor het leven” precies inhoudt: ” Er kan een kunststof mal in de vorm van een hartklep in het hart worden geplaatst die in staat is (stam)cellen aan te trekken en te laten hechten. Als het klepweefsel eenmaal sterk genoeg is, breekt de ingebrachte mal zichzelf af en is een nieuwe meegroeiende hartklep ontstaan. De verwachting is dat de patiënt na zo’n hartklep vervanging dezelfde levensverwachting heeft als gezonde leeftijdsgenoten. Help ons het onderzoek te steunen, zodat hopelijk velen met deze methode geholpen kunnen worden. Wij hopen dat jullie ons willen sponsoren om de 4-Daagse van Nijmegen uit te lopen! Alvast HARTstikke bedankt.”