IMG-20130620-WA0000 (Kopie)PAPENDRECHT – Een woning aan de Weteringsingel is in de nacht van woensdag 19 op donderdag 20 juni bijna volledig uitgebrand. De bewoner van het pand kon zich op tijd in veiligheid brengen en bleef ongedeerd. Ook de buren wisten zich, mede dankzij een rookmelder, op tijd naar buiten te komen. De brand ontstond even voor 03.30 uur en was vrijwel direct aan de voorkant en aan de achterkant uitslaand. Door snel optreden van de brandweer, kon al na een kwartier het sein brandmeester gegeven worden. Ondanks deze snelle inzet van de brandweerlieden, kon niet voorkomen worden dat het huis zwaar beschadigd raakte.

Ventilatoren
De brandweer wist de (rook) schade aan de naastgelegen woningen te beperken. “We hebben ventilatoren op de buurwoningen gezet, zodat deze als het ware onder druk kwamen te staan. Hierdoor kwam er nog maar weinig rook in deze woningen terecht en is de schade, zoals het er nu naar uitziet, beperkt gebleven,” aldus de officier van dienst van de brandweer.

Salvage
Stichting Salvage is gevraagd om de schade op te nemen en verder af te handelen. De bewoner van het huis waar de brand ontstond, kan voorlopig niet meer in zijn woning. De verwachting is dat de buren wel op korte termijn weer naar huis mogen en kunnen.

Oorzaak
Hoe de brand is ontstaan, is nog onduidelijk. De forensische opsporing van de politie doet later op de dag onderzoek.

Tekst: Peter Stam. Foto’s:Matthijs Keller, Kristiaan Terlouw en Peter Stam.

 

IMG_0703 (Kopie) IMG_0706 (Kopie) IMG_0733 (Kopie) IMG_4057 (Kopie) IMG_4070 (Kopie) IMG_4080 (Kopie) IMG_4087 (Kopie) IMG_4113 (Kopie) IMG-20130620-WA0001 (Kopie)

IMG-20130620-WA0000 (Kopie)