vinkenwaardALBLASSERDAM – Het industrieterrein Vinkenwaard Noord in Alblasserdam krijgt dit jaar een stevige opknapbeurt. Dinsdagavond 18 juni heeft de gemeenteraadscommissie van het Damdorp geadviseerd een bedrag van bijna anderhalf miljoen euro beschikbaar te stellen voor de herstructurering en opknapbeurt van het terrein. De officiële beslissing wordt volgende week door de gemeenteraad genomen. Momenteel is het volgens wethouder Ad Cardon (buitenruimte) nog een rommeltje. “Er staan veel auto’s van autodealers wekenlang op de openbare weg geparkeerd, de bestrating is verzakt en versleten, de verlichting voldoet niet aan de eisen en de structuur in de inrichting ontbreekt,” somde Cardon op.

Samen met ondernemers, bewoners en belanghebbenden werd in de afgelopen maanden gekeken naar wat er aangepakt moet worden. De visie die hierop is ontwikkeld is samengevat in het beeldkwaliteitsplan. Dat plan zal de leidraad zijn tijdens het herstructurering van het 18,5 hectare tellende terrein. Tijdens de uitvoering zal ook de riolering vernieuwd worden. De 1.446.000 miljoen euro die beschikbaar wordt gesteld, hoeft niet alleen door Alblasserdam opgehoest te worden. De provincie betaalt ruim 600.000 euro mee.

Ziet er niet uit
Alle  zes de politieke partijen waren het dinsdag met de wethouder eens dat een opknapbeurt nodig is. “Het ziet gebied ziet er nu niet uit. Herstructurering is echt nodig. We zijn blij dat de provincie het project met een subsidie steunt,” zo vertolkte raadslid Orhan Yilmaz van de PvdA de algemeen heersende mening van de gemeenteraadscommissieleden.

Negen maanden
De aanbesteding van het opknapproject vindt in augustus plaats en in oktober wordt gestart met de civieltechnische werkzaamheden. De verwachte uitvoeringsduur is negen maanden.

Fijn
Wethouder Cardon is blij en opgelucht dat de raad akkoord gaat met zijn voorstel: “Heel fijn dat het een akkoordstuk is. Hoe eerder we kunnen beginnen, hoe beter het is.”