IMG_3284 (Kopie)ALBLASSERDAM – Adrie Lodder (88) en Gerrie Lodder – Visser (83) uit Alblasserdam vieren maandag 17 juni dat zij exact 65 jaar getrouwd zijn. Wethouder Peter Verheij bracht het briljanten echtpaar maandag een bezoek en overhandigde een mooie tekening met karakteristieke objecten in Alblasserdam. “Prachtig! Deze krijgt een mooi plekje,” reageerde mevrouw Lodder, nadat het cadeau voor haar was uitgepakt.

Adrie en Gerrie leerden elkaar kennen, zoals tientallen andere Alblasserdammers elkaar hebben ontmoet. Namelijk, tijdens het rondjes lopen over de Dam. In het verleden was dit een populaire bezigheid. In de weekenden kwamen tientallen jongeren uit de omgeving naar het Damdorp om daar gezellig heen en weer te lopen. “Ik kwam met een groep jongens uit Ridderkerk, waar ik toen nog woonde en heb haar zo ontmoet,” vertelt meneer Lodder.
Boterhammen op het vrijersbankje
“Er waren geen fietsen. Hij kwam dus lopend naar Alblasserdam,” herinnert mevrouw Lodder zich. Haar echtgenoot vult aan: “Ik weet nog dat we in onze verkeringstijd op het vrijersbankje in de Polderstraat onze boterhammen opaten. Leuk was dat.”.

Koolsingel in Alblasserdam
Na het trouwen ging het tweetal wonen in een huis aan de Koolsingel in Alblasserdam. Dit was een zijstraat van de Polderstraat, die nu niet meer bestaat. “We huurden het huis voor vier gulden per week. Tijdens de watersnood moesten we tijdelijk naar Rotterdam, daarna zijn we in een huis aan de Savornin Lohmanweg in Alblasserdam gaan wonen. Na nog even in de Irenestraat gewoond te hebben, zijn we verhuisd naar de Zeevaartstraat. Daar wonen we nu nog steeds met heel veel plezier,” aldus Adrie Lodder.

“Hij is erg goed voor me geweest”
Adrie en Gerrie genieten nog elke dag van elkaar. En hoe ze het al zo lang met elkaar uithouden? “Het is geven en nemen,” verklapt Gerrie het relatiegeheim. Ze vervolgt: “Ik heb aan Adrie een heel goede man. Hij is altijd erg goed voor me geweest.” Adrie vertelt: “Ik ben aan haar begonnen en wil ook met haar eindigen.”

Rollator
Adrie heeft 38 jaar bij een bouwbedrijf in Zwijndrecht gewerkt en is inmiddels al geruime tijd met pensioen. Af en toe maakt hij met zijn rollator een wandeling door Alblasserdam. Adrie: “Fietsen gaat helaas niet meer.”. Het tweetal woont nog zelfstandig, maar krijgt wel huishoudelijke hulp en hulp van de kinderen.

Het echtpaar heeft drie zonen, zeven kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen.

IMG_3300 (Kopie)