ppk20130615-0717 (Kopie)KINDERDIJK – Cees van der Vlist (56) is per 1 juni de nieuwe interim-directeur van de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk (SWEK). Van der Vlist, voormalig wethouder van de gemeente Liesveld, volgt Hans Hofstede op. Begin van dit jaar heeft de heer Hans Hofstede aangegeven uiterlijk 1 juni 2013 terug te willen treden als directeur van de SWEK.  Na een wervings- en selectieprocedure is het bestuur verheugd de heer Cees van der Vlist ( 56 jaar) te benoemen als zijn opvolger.

De heer Van der Vlist is geen onbekende voor de Stichting. Naast gemeentebestuurder van de gemeente Liesveld is hij in 2012 penningmeester van de Stichting geweest. Op dit moment is de heer Van der Vlist raadslid van de gemeente Molenwaard. Hij vindt de combinatie gemeenteraadslid en directeur van de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk niet gepast. Daarom heeft hij aangegeven het raadslidmaatschap per 2 juli te zullen beëindigen.

De Stichting Werelderfgoed Kinderdijk is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van het molencomplex van Kinderdijk. Dat staat sinds 1997 op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Kinderdijk wordt jaarlijks door honderdduizenden bezoekers bezocht. Foto: Peter Paul Klapwijk.