IMG_3632 (Kopie)ALBLASSERDAM – De Alblasserdamse Avondvierdaagse is maandagavond 17 juni van start gegaan met 1183 officieel ingeschreven deelnemers. In het totaal liepen ruim 2000 deelnemers mee in de optocht door het dorp, zo is de inschatting van de organisatie. Voor de fanatiekelingen was er weer een tocht van tien kilometer, die dit jaar door de Ridderkerkse natuur voerde. De andere sportieve Damdorpers konden kiezen uit een route van vijf kilometer of tweeënhalve kilometer.

De sfeer zat er de eerste dag goed in en het enthousiasme spatte er bij de lopers duidelijk vanaf. Zo ook bij de vrienden Luuk Vogel (11) en Stijn Vlieg(12) uit Alblasserdam; twee willekeurige deelnemers uit de “tienkilometeroptocht”. De jongens lopen de ‘zwaarste’ route, maar zien er halverwege nog topfit uit. “Andere jaren hebben we ook al een paar keer meegelopen. We zijn het wel een beetje gewend, al was het soms wel een beetje warm ” vertelt Luuk. Vriend Stijn vervolgt: “We hebben door de bossen bij Ridderkerk gelopen. Vooral de mooie natuur vond ik bijzonder. Het is echt een mooie route.”

De komende dagen worden er nog drie routes door het dorp en daar buiten gelopen. Donderdag wordt de vierdaagse feestelijk afgesloten.

Ps. De foto’s bij dit artikel worden, vanwege het grote aantal, op een andere manier getoond dan u gewend bent. Als het goed is kunt de afbeeldingen via een fotoalbum bekijken. Mocht dit niet goed werken, wilt u dat dan laten weten via info@alblasserdamsnieuws.nl of via 0640092253 (WhatsApp, sms, Viber of normaal bellen)?

Tekst en foto’s: Peter Stam.

[nggallery id=5]