IMG_2707 (Kopie)ALBLASSERDAM – Op het appartementencomplex “De Plantenaer” aan de Plantageweg in Alblasserdam zijn afgelopen week 182 zonnepanelen aangebracht. Deze zogenoemde Photo-Voltaic installatie wordt geïnstalleerd door Elektrotechnisch bureau ETB De Noord uit Alblasserdam. De komende week wordt het geheel aangesloten op het energienet. De zonnepanelen leveren totaal een vermogen van 43,68 kilowattpiek.

“Die energie wordt gebruikt voor de algemene voorzieningen in het gebouw. Denk daarbij aan de algemene verlichting, de liften en de automatische deuren. De installatie kan circa 41000 kWh salderen tot nul. Dit houdt in dat de stroom die aan het elektriciteitsnet wordt teruggeleverd, mag worden verrekend met uit het net geïmporteerde stroom,” vertelt Gerard van Wijngaarden van ETB De Noord.

Aankoop
Het complex aan de Plantageweg bevat 81 woningen, waarvan er 34 in eigendom zijn van Woonkracht10, die de beslissing om zonnepanelen te kopen, enthousiast ondersteunt. De installatie op de Plantenaer is op dit moment qua omvang de grootste van het Damdorp. De aanschaf van de zonnepanelen is in april gedaan in samenwerking met de heren M. de Zwart en P.J. Ham, bestuursleden van de Vereniging Van Eigenaren van De Plantenaer.

IMG_2707 (Kopie)

IMG_2710 (Kopie) IMG_2720 (Kopie) IMG_2725 (Kopie) IMG_2731 (Kopie) IMG_2736 (Kopie)