Gluren heg hek schuttingALBLASSERDAM – De politie krijgt regelmatig klachten van overlast binnen, hoofdzakelijk uit de wijk Souburgh in Alblasserdam, die gepleegd worden door een 24-jarige man uit Alblasserdam. De man fietst rond, spreekt kinderen aan en gluurt bij tuinen. Mensen voelen zich ongemakkelijk door het gedrag van de man en waarschuwen de politie. De politie onderzoekt de meldingen en kijkt of er een strafbaar feit is gepleegd. Dat is tot op heden niet het geval.

Afgelopen week deden ouders, wonend in de Noachstraat, een brief de deur uit naar buurtgenoten. Daarin was te lezen dat hun dochter in de paadjes tussen de Noachstraat en Waalsmondelaan was lastiggevallen en dat de man vreemde dingen aan haar had gevraagd. In de brief aan de buurt staat een uitgebreid signalement plus een omroep om de man aan te spreken op zijn gedrag en de politie te waarschuwen.

De politie roept mensen op meldingen over de 24-jarige te blijven doorgeven zodat zij de man hierover kan aanspreken. Dat kan via het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). De problemen zijn ook bekend bij de gemeente Alblasserdam die bekijkt of zij iets kan ondernemen.