IMG_2794 (Kopie)KINDERDIJK – Agenten hebben vrijdagavond 7 juni een demonstratie met politiehonden gegeven bij voetbalvereniging De Zwerver op de Schans in Kinderdijk. Vanaf de zijlijn zagen tientallen kinderen, ouders en begeleiders toe hoe vier felle honden om de beurt een in-pak-gehesen schietende boef te grazen namen. De demo was onderdeel van de pupillenkampactiviteiten die vrijdag 7 en zaterdag 8 juni plaatsvinden bij de voetbalclub, die dit jaar haar tachtigjarig bestaan viert.

Na de demonstratie mocht ook de schrijver van dit artikel ervaren hoe het is om een hond aan de arm vastgebeten te hebben. De Hollandse en Mechelse Herders Barry en Lucky mochten zich even in de linker -en rechterarm van de verslaggever vastbijten. Peter: “Ik kan u vertellen: het is ontzettend gaaf om een keer meegemaakt te hebben. Wat een kracht zit er in die kaken! Proberen om los te komen door de hond te slaan of door zijn neus dicht te knijpen heeft niet veel zin… de tanden graven zich alleen maar dieper in het pak en de kaken klemmen alleen maar strakker om de arm. Als cadeautje schudt de hond nog eens even flink met zijn kop heen en weer. Een dag later lijken er nog steeds twee honden aan beide armen te hangen. Blauwe plekken en wat rode strepen laten zien dat ze er niet meer hangen, maar zeker wel hingen.”

Sponsorvoetbal
Behalve dat de kinderen bij De Zwerver twee dagen lang een leuk programma aangeboden krijgen, bestaande uit diverse spelletjes, siamees voetbal, disco en een politiehondenshow, doen zij hier ook iets voor terug door middel van sponsorvoetbal. De pupillen hebben geprobeerd zo veel mogelijk sponsoren te zoeken voor hun activiteiten tijdens het sponsorvoetbal. En het ziet er naar uit dat zij een mooi bedrag op gaan halen. De opbrengst van het sponsorvoetbal komt ten goede aan het project van LUMAhelpt. De stichting Lumahelpt heeft in Zuid-Afrika 3 schooltjes gebouwd voor aids-weeskinderen en zorgt ervoor dat deze kinderen elke dag naar school kunnen en daar ook te eten krijgen.

Cheque
Op zaterdag 8 juni zal een vertegenwoordiger van de Stichting LUMAhelpt de cheque in ontvangst komen nemen. Na overhandiging van de cheque aan stichting en een leuk aandenken aan tachtig jaar De Zwerver voor de voetballertjes, loopt het pupillenkamp langzaam ten einde, maar de feestelijkheden gaan dan gewoon door tot laat in de avond.

Foto’s en tekst: Peter Stam en Marjon van Genderen.

IMG_2785 (Kopie)

Die aan de linkerarm beet het hardst… 😉

IMG_2738 (Kopie) IMG_2744 (Kopie) IMG_2745 (Kopie) IMG_2748 (Kopie) IMG_2754 (Kopie) IMG_2760 (Kopie) IMG_2769 (Kopie) IMG_2770 (Kopie) IMG_2775 (Kopie) IMG_2794 (Kopie) IMG_2807 (Kopie) IMG_2818 (Kopie) IMG_2821 (Kopie) IMG_2824 (Kopie)