CIMG1104 (Kopie)ALBLASSERDAM – De jaarlijkse boeken -en rommelmarkt bij de Ichthuskerk aan het Scheldeplein in Alblasserdam wordt aanstaande zaterdag 8 juni gehouden. Jong en oud is van 09.00 tot 15.00 uur van harte welkom voor een bezoek aan de markt. Behalve de gebruikelijke artikelen zoals meubels, boeken, lampen en glaswerk, zijn er dit jaar ook zelfgemaakte pindarotsjes te koop. 25 kids van de kinderclub van de Ichthuskerk hebben deze week bij chocolatier Arthur Tuytel de rotsjes gemaakt.

Pindarotsjes
De pinda’s in de rotsjes zijn gesponsord door ’t Kaasmes en de chocola door Arthur Tuytel. De opbrengst van de verkoop van de lekkernijen komt volledig ten goede aan de stichting Teach. Deze stichting zorgt er voor dat er zoveel mogelijk kinderen in Nepal naar school kunnen. Naast de pindarotsjes zullen de kinderen ook bloemstukjes, sleutelhangers en kettinkjes verkopen.

Eten
Tussen het snuffelen door kunnen de bezoekers genieten van een heerlijk kopje koffie, thee of iets fris, natuurlijk met ‘eigen baksels’ van gemeenteleden. Denk daarbij aan een oliebol, pannenkoek of een broodje hamburger. Voor de kinderen (en misschien ook wel de ouderen) zullen er suikerspinnen worden gemaakt. Ook is er een springkussen, zal er een sponsorloop worden gehouden en kunnen kinderen zich laten schminken.

Bedrijven
Evenals vorig jaar zal de rommelmarkt ook dit keer worden uitgebreid met aantal extra kramen.  Een aantal bedrijven (bedrijfjes) – o.a. van gemeenteleden – zullen zich tijdens de rommelmarkt presenteren. Allerlei ‘hebbedingen’ zullen ter verkoop worden aangeboden.

Photoshoot
Fotograaf Leonard van der Kuijl zal zaterdag ook aanwezig zijn. Voor tien euro krijgen bezoekers een professionele fotosessie. Meer informatie over die actie kunt u hier vinden.

Opbrengst
De opbrengst van de rommelmarkt is bestemd voor de verbouwing en het onderhoud van de Ichthuskerk. Een gedeelte is bestemd voor het jeugdwerk binnen de gemeente.

CIMG1104 (Kopie)

CIMG1106 (Kopie) CIMG1107 (Kopie) CIMG1109 (Kopie) CIMG1113 (Kopie) CIMG1119 (Kopie) CIMG1129 (Kopie)

Deel dit bericht via...