politie Alblasserdam poliiteauto zwaailichtALBLASSERDAM – De politie is bij noodgevallen in Alblasserdam, bijna altijd op tijd aanwezig. Dat blijkt uit een analyse van alle spoedritten tussen april 2012 en januari 2013 door RTL Nieuws. De norm is dat de politie bij echte noodgevallen die via 112 worden gemeld, binnen een kwartier ter plaatse is. Het gaat dan om inbraken, vechtpartijen, overvallen, of andere zaken waarbij haast geboden is. De politie moet in negentig procent van de ritten op tijd zijn. In Alblasserdam lukte het de politie om in 95 procent van de gevallen op tijd te zijn.

Van de 139 noodoproepen tussen april 2012 en januari 2013 was de politie 132 keer op tijd aanwezig. Zeven keer lukte het niet om binnen een kwartier ter plaatse te zijn.

In Kinderdijk / Nieuw-Lekkerland was de politie in de eerder genoemde periode in vijf van de 42 noodoproepen ’te laat’. Dat is procentueel gezien in 11,9 procent van de gevallen. Daarmee behoren deze gemeenten tot de 174 andere gemeenten in Nederland, waar de politie in meer dan tien procent van de noodgevallen te laat is.

 

Deel dit bericht via...