IMG_2609 (Kopie)ALBLASSERDAM – Doordat een aantal Alblasserdammers woensdagmiddag 5 juni direct ingreep, nadat een 79-jarige man uit het Damdorp met zijn scootmobiel te water was geraakt, is erger voorkomen. De scootmobieler, die een krappe maand in het bezit is van zijn elektrische karretje, raakte rond 13.40 uur langs de Oude Torenweg te water. Vermoedelijk gebeurde dit na een stuurfout.

Eén van de passanten zag de man het water in rijden. Hij zette zijn busje direct langs de kant, gaf zijn waardevolle spullen aan omstanders en sprong het water in. “Ik heb het hoofd van de man boven water gehouden en de man beetgehouden, zodat hij niet verder in de modderige sloot zakte. Ook vanaf de kant werd goed geholpen. Met zijn allen hebben we de meneer op de kant gekregen,” aldus de reddende Damdorper. “Hadden de omstanders niet geholpen, had de meneer zeker kopje onder gegaan,” vult een andere getuige aan.

De te water geraakte scootmobieler is door een ambulance meegenomen. Zijn verwondingen lijken mee te vallen. De scootmobiel is door medewerkers van de gemeente, met behulp van een kraantje, uit het water getrokken en afgevoerd.

IMG_2607 (Kopie) IMG_2608 (Kopie) IMG_2609 (Kopie) IMG_2617 (Kopie) IMG_2622 (Kopie) IMG_2625 (Kopie)