IMG_2126 (Kopie)ALBLASSERDAM – Het nationale boomklimkampioenschap dat vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni in Alblasserdam werd gehouden, is gewonnen door Frits van der Werff; een in België wonende man met de Nederlandse nationaliteit. Harry Verbeek, Steven Ibelings en Timo van der Bijl werden respectievelijk tweede, derde en vierde.  Erik Snijder, de enige deelnemer uit deze regio, werd veertiende. De kampioenschappen, die in het recreatiegebied Het Lammetjeswiel werden gehouden waren een succes, maar trokken veel minder bezoekers dan was verwacht.

Twee dagen lang werd er door zo’n dertig profs geklommen en geklauterd door de Alblasserdamse bomen. Kinderen konden zich intussen vermaken bij een speciaal voor hun ingericht eiland. Zo kon er onder professionele begeleiding in een boom geklommen worden en konden de kids vanuit de boom via een kabelbaan weer terug naar de grond.

De organisatie blikt terug op twee heel geslaagde dagen, al was er wel gerekend en gehoopt op meer publiek. “Andere jaren was het veel drukker, maar goed de sfeer zat er goed in en het was gewoon leuk,” aldus één van de organisatoren.

Wethouder Ad Cardon, die nauw betrokken was bij de organisatie van de kampioenschappen, kreeg als blijk van dank een houten kunstwerk mee naar huis. De vrijwilligersprijs ging naar één van de medewerksters van de groenvoorziening van de gemeente Alblasserdam.

Winnaar Frits is blij met zijn eerste plaats, maar heeft er behalve de eer niet zoveel aan. “Ik woon in België en word gezien als Belg. Ook al heb ik een Nederlands paspoort. Degene die tweede werd, heeft dus eigenlijk de eerste Nederlandse plaats gekregen. Hij mag door naar het EK van volgend jaar.”

En waarom Frits won? Zelf denkt hij: “Ik was een stuk minder gespannen. Ik hoefde niet te winnen, want het had geen nut.”

IMG_2126 (Kopie)

IMG_2096 (Kopie) IMG_2110 (Kopie) IMG_2135 (Kopie) IMG_2147 (Kopie) IMG_2149 (Kopie) IMG_2164 (Kopie) IMG_2180 (Kopie) IMG_2187 (Kopie) IMG_2192 (Kopie) IMG_2194 (Kopie) IMG_2205 (Kopie) IMG_2210 (Kopie) IMG_2212 (Kopie) IMG_2394 (Kopie) IMG_2397 (Kopie) IMG_2398 (Kopie) IMG_2408 (Kopie) IMG_2418 (Kopie) IMG_2419 (Kopie) IMG_2421 (Kopie) IMG_2437 (Kopie) IMG_2443 (Kopie) IMG_2448 (Kopie)

update: