zwemmend reddenALBLASSERDAM – Maandag 3 juni 2013 organiseert de Alblasserdamse Reddingsbrigade (ARB) gratis lessen voor een ieder die zichzelf en anderen wil (leren) redden bij waterongevallen. Op deze avond kan de jeugd kennismaken met de ARB en worden de fijne kneepjes van het reddingsvak aangeleerd. In de lessen wordt bijvoorbeeld geoefend met het gebruik van reddingsmiddelen, zoals de reddingsklos en torpedoboei, maar ook zullen aanwezigen leren wat zij zeker moeten doen als een waterongeval zich voordoet.

Iedereen tot en met 11 jaar is van 18.30 tot 19.15 welkom in zwembad Blokweer te Alblasserdam. Een ieder die 12 jaar en ouder is kan het best langskomen van 19.15 tot 20.00. Volwassenen kunnen een duik komen nemen bij het trimzwemmen, wat plaatsvindt van 20.45 tot 21.30. Vergeet deze avond natuurlijk niet om je zwemkleren mee te nemen!

Op de genoemde uren zorgt de ARB er wekelijks voor dat jeugd opgeleid wordt tot volwaardig zwemmend redders, zodat zij zichzelf en anderen kunnen helpen in en om het water. Dit seizoen bestaat de reddingsbrigade uit het Damdorp 55 jaar en organiseert daarom activiteiten als deze om dat te vieren.