frank Smit SpinningmarathonALBLASSERDAM – SportingFit in Alblassredam organiseert op 22 juni “Fietsen voor Duchenne”.  Dit is een zes uurs Spinning® marathon waar je individueel, of als duo of trio aan kunt deelnemen. “Fietsen voor Duchenne” wordt georganiseerd ter nagedachtenis aan Frank Smit uit Alblasserdam die vorig jaar december op 20-jarige leeftijd aan de ziekte van Duchenne is overleden. Alle opbrengsten van de marathon gaan naar het Duchenne Parent Project.De Spinning® Marathon vindt dit keer niet binnen plaats, maar in een prachtige tent op het parkeerterrein van SportingFit. Bij mooi weer gaat deze grotendeels open! De deelnemers aan de Spinning® marathon worden sportief begeleid door verschillende top instructeurs, waaronder maar liefst 2 Spinning® Master Instructors. De internationaal vermaarde André Struik en Gaby Hoogeveen. Daarbij wordt het evenement ondersteund door een betrokken groep van vrijwilligers en sponsoren.

Duchenne
Als je met Duchenne Spierdystrofie wordt geboren, breken je spieren langzaam af en word je steeds minder sterk. Duchenne komt met name voor bij jongens. Kinderen met Duchenne vallen vaak en kunnen niet goed rennen. Met ongeveer 10 jaar, wordt lopen erg moeilijk, en worden de kinderen afhankelijk van een rolstoel. En als de spieren die voor ademhalen nodig zijn te zwak worden, is beademing nodig. Ook de hartspier wordt steeds zwakker. Hierdoor is de ziekte van Duchenne uiteindelijk fataal. Er is veel geld nodig om onderzoek te doen naar deze verschrikkelijke ziekte, om goede medicatie te kunnen ontwikkelen en patiënten optimale zorg te kunnen bieden.

BBQ
Na de Spinning® Marathon wordt van 16:00 tot 20:00 een uitgebreide BBQ verzorgd. Ook als u niet deelneemt aan de Spinning® Marathon bent u hierbij van harte welkom. Voor slechts €17,50  geniet u dan van een geweldige BBQ incl. Salade buffet. Ook de opbrengsten hiervan komen ten goede aan het Duchenne Parent Project. Tickets voor de BBQ zijn te koop aan de bar bij SportingFit.

U kunt zich nog inschrijven voor de marathon. Deze vindt plaats op 22 juni van 10.00- 16.00 uur bij SportingFit in Alblasserdam, (Edisonweg 52, 2952 AD Alblasserdam). Inschrijven kan via de website: www.teamalpeduzes.nl/duchenne