nedstaal (Kopie)ALBLASSERDAM – De Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid (OZHZ) kan voor 1 juni 2013 nog geen besluit nemen over de tijdelijke vergunningaanvraag van staalbedrijf Nedstaal in Alblasserdam voor proeven met licht asbesthoudend staalschroot. Dat laat de OZHZ woensdag 29 mei in een persbericht weten. De dienst zegt nog uiterlijk vier maanden extra tijd nodig te hebben om tot een goed besluit te kunnen komen.

Een woordvoerder van de Omgevingsdienst verklaart de vertraging met: “Nog niet alle toegezegde aanvullende plannen zijn definitief goedgekeurd door OZHZ. Daarnaast heeft Nedstaal verzocht om de best beschikbare technieken 2012 (BBT-2012) bij het besluit te betrekken. Hierdoor is voor de beoordeling extra tijd nodig.”

Zorgvuldigheid voorop
Volgens OZHZ staat in het proces van vergunningverlening rond de proefneming zorgvuldigheid voorop. “Daarom kiest OZHZ ervoor om het definitieve besluit op de vergunningaanvraag niet tijdens de periode van de zomervakantie ter inzage te leggen. Dit betekent dat het besluit over de proefneming na de zomer, maar vóór 1 oktober 2013 wordt genomen,” zo is te lezen in het bericht op de website van OZHZ.

Aanvraag
Op 12 oktober 2012 is bij de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid door Nedstaal een aanvraag ingediend voor een tijdelijke omgevingsvergunning voor proeven met hechtgebonden asbesthoudend staalschroot.

Nedstaal
Nedstaal is teleurgesteld dat er opnieuw vertraging is opgetreden in het vergunningstraject. “We zijn teleurgesteld, maar tegelijkertijd hechten we zeer aan een zorgvuldige procedure waarbij alle argumenten voor en tegen goed worden afgewogen door inhoudelijke experts,” aldus een woordvoerster namens Nedstaal.

Foto: Willem Schulpen.