Metakids BedrijventoernooiALBLASSERDAM – Tijdens het Metakids Bedrijventoernooi bij voetbalvereniging Alblasserdam is er €10.240,- opgehaald voor het goede doel. Metakids kan dit bedrag ten volle gaan besteden aan wetenschappelijk onderzoek naar stofwisselingsziekten. De organisatie had natuurlijk alle geluk van de wereld met het weer. “Ja, we hadden een engeltje op onze schouder”, vond ook Frank Bosch die samen met Sharon Simonse-Peea namens de organisatie leiding gaf aan het toernooi. “Als je het weerbeeld van eerder in de week ziet dan komt dit voortreffelijk uit.” Uiteindelijk voetbalden twintig teams mee en dankzij de vele sponsoren kon het bedrag ook zo hoog oplopen. “Ik ben zeker niet ontevreden over het behaalde bedrag. Je merkt dat het crisis is, maar toch blijven veel sponsoren dit evenement trouw.”De dag werd afgetrapt door Debby Petter, voorzitter van Metakids, met onder andere een filmpje over kinderen met stofwisselingsziekten. Diverse medewerkers van het goede doel waren aanwezig, waaronder twee ouders die zelf enkele jaren geleden een zoon aan een stofwisselingsziekte hebben verloren. De vader van dit kind, Wim Blom, nam aan het einde van de dag glunderend de cheque in ontvangst.