Sop autowas 020 (Kopie)ALBLASSERDAM – Steendruk was het zaterdag 25 mei bij Sop Autowas aan de Edisonweg in Alblasserdam. Tientallen Alblasserdammers keken even na het middaguur toe hoe 34 superluxe, dan wel bijzondere auto’s het terrein op reden. De Ferrari’s, Lamborghini’s, Porsches en andere wagens met daarin patiëntjes van het Sophia Kinderziekenhuis maakten in het Damdorp een tussenstop. De tocht werd georganiseerd door (met name) ondernemers die zich hebben aangesloten bij de Rotaryclub Rotterdam.

“Het was echt extreem druk. Ik had niet verwacht dat het zo’n groot succes zou worden. De kinderen waren door het dolle heen. En ook de bezoekers waren super enthousiast,” zo blikt Jerry Maasbach, eigenaar van Sop Autowas terug.

Na de pauze in Alblasserdam vertrok de stoet met luxe wagens naar het cruiseschip SS Rotterdam voor een lunch. Het was de vierde keer dat het evenement werd gehouden, maar het was voor het eerst dat er in Alblasserdam gepauzeerd wordt.

“Als het aan mij ligt, komen we volgend jaar weer naar Alblasserdam,” aldus Maasbach.

De foto’s bij dit artikel zijn gemaakt door Pieter-Jan Ruitenbeek, Pieter van den Berg en Izaak van den Berg.

SAM_0329 (Kopie) SAM_0330 (Kopie) SAM_0357 (Kopie) SAM_0363 (Kopie) SAM_0366 (Kopie) SAM_0381 (Kopie) SAM_0390 (Kopie) Sop autowas 015 (Kopie) Sop autowas 020 (Kopie) Sop autowas 025 (Kopie) Sop autowas 028 (Kopie) Sop autowas 036 (Kopie) Thumb1 (Kopie) Thumb2 (Kopie) Thumb3 (Kopie) Thumb5 (Kopie) Thumb6 (Kopie) Thumb7 (Kopie) Thumb8 (Kopie) Thumb9 (Kopie) Thumb10 (Kopie) Thumb11 (Kopie) Thumb12 (Kopie) Thumb13 (Kopie) Thumb17 (Kopie) Thumb18 (Kopie) Thumb19 (Kopie)