groep 13-15ALBLASSERDAM – 67 kinderen hebben zaterdag 25 mei meegedaan aan de jaarlijkse jeugdvisdag in Alblasserdam. Dit jaar werd er, in tegenstelling tot voorgaande jaren, gevist bij de nieuwe steigers aan de Ponykade, in plaats van in de Wetering langs de Molensingel. “We hebben hiervoor gekozen omdat er de afgelopen jaren niet heel veel werd gevangen in de Wetering. Dit was vooral te wijten aan de weelderige groei van waterplanten,” legt Hikmet Hakioglou van de organisatie uit.

De wedstrijd werd georganiseerd door de visverenigingen Ons Belang en de Verenigde Alblasserdamse Hengelaars in samenwerking met de hengelsportzaak de Snuffelhoek. De verwachting qua deelname was niet hoog. Hikmet Hakioglou vertelt: “De weersvoorspellingen waren niet heel goed en er was veel te doen in het dorp. Uiteindelijk hebben 67 kinderen zich aangemeld en die zijn ook allemaal gekomen.”

Er werd in twee groepen gevist. De jeugd van drie tot zes jaar en van zeven tot negen jaar ging in de ochtend van start en ‘s middags mochten de tien tot vijftienjarigen hun hengel uitwerpen.

Hieronder volgen de winnaars van de wedstrijd:

Groep 3-6 jaar:
Hier heeft alleen Arend Penning een visje weten te vangen van 11 cm. Hij mocht dan ook de beker voor de eerste plaats en voor de grootste vis in ontvangst nemen. Alle andere prijzen zijn verder verloot in deze groep.

Groep 7-9 jaar:
1ste plaats Senna Barendregt met 65 cm.
2de Plaats Nanna de Jong met 37 cm.
3de Plaats Lars Sturrus met 30 cm.
De grootste vis is gevangen door Senna Barendregt 55 cm.

Groep 10-12 jaar:
1ste plaats Willem de Boom met 60 cm.
2de plaats Neline Lugtenburg met 39 cm.
3de plaats Gino Middel met 36 cm.
De grootste vis is gevangen door Willem de Boom 50 cm.

Groep 13-15 jaar:
1ste Plaats Tim verloop met 63 cm.
2de plaats Marnix van Weert met 29 cm.
3de plaats Thijmen Naaktgeboren met 25 cm.
De grootste vis is gevangen door Tim verloop 19 cm.

50 cm Arend Penning goed gevulde prijzentafel groep 7-9 groep 13-15 IMG_2983[1] IMG_2989[1] Senna Barendregt Tim Verloop Willem de boom