2013-05-17 18.27.50 (Kopie)ALBLASSERDAM  –  De eerste “Vrienden-van-De-Loopplank-Fancy-Fair” die afgelopen week voor het eerst op basisschool De Lookplank in Alblasserdam werd gehouden, heeft 1095 euro opgebracht. Vanwege de regen vonden de meeste activiteiten binnen de schoolmuren plaats. Het berijden van de rodeostier was één van de favoriete activiteiten en zorgde voor de nodige hilariteit.

“Het leek er die vrijdag op dat het met de regen zou meevallen. Alle fancy fair activiteiten stonden daarom startklaar op de pleinen van PCBS De Loopplank. Pittige regenbuien zorgden ervoor dat het een binnenfeestje werd. Maar ondanks de aanhoudende regen vonden toch nog veel kinderen, ouders, opa’s en oma’s en andere bekenden de weg naar de festiviteit,” vertelt Anita Toes van de Stichting Vrienden van De Loopplank

De Amerikaanse versnaperingen gingen als zoete broodjes over de toonbank. Binnen anderhalf uur waren de brownies al uitverkocht. Voor het hairwrappen en de bijzondere balloncreaties stonden de kinderen in de rij. De rodeostier werd met wisselend succes door jong en oud bereden en zorgde voor de nodige hilariteit. Vrijwel alle activiteiten en de loterij werden gesponsord.

Vanwege het succes, wordt het evenement volgend jaar weer gevierd. “En dan met nóg meer activiteiten en nóg meer brownies,” aldus Toes.

De Stichting Vrienden van de Loopplank werft fondsen voor PCBS De Loopplank. De activiteiten van de Stichting zijn opgedeeld in 4 onderdelen: ouder/kind activiteiten, sponsorreclame, Businessclub De Loopplank, donaties. Voor meer informatie zie http://www.vriendenvandeloopplank.nl/