771926169OUD-ALBLAS – Langs de Peilmolenweg in Oud-Alblas zaten de afgelopen weken twee zwanen te broeden. In de ochtend van zaterdag 18 mei zijn de beesten inclusief het nest en de eieren verdwenen. “De broedende zwaan is vermoord door twee lokale inwoners van (waarschijnlijk) Oud-Alblas,” zo stelt dierenambulance De Kattenmand uit Nieuw-Lekkerland op haar Twitteraccount. “Om 03.00 uur was de zwaan er nog in levende lijve,” weet de ambulancemedewerker.

De dierenambulance in Nieuw-Lekkerland is verbijsterd over de mysterieuze verdwijning van een stel broedende zwanen in de Alblasserwaard. De twee zaten te broeden in een nest langs de Peilmolenweg. Om de dieren niet te storen, had de gemeente Molenwaard het fietspad afgesloten en twee rijen met hekken er omheen gezet.

Wie de zwanen weggehaald heeft, is nog onduidelijk, maar bij de Kattenmand wordt vermoed dat degene die bij de gemeente Molenwaard heeft geklaagd, meer weet. “Hij wilde namelijk de man van het zwanenpaar doodschieten, dan wel overrijden dan wel verplaatsen. Vreemd is wel, dat er geen veertje of resten van een kapot ei waren te zien. Zelfs het nest was verwijderd. Wel waren er duidelijk sporen te zien vanwaar de zwanenmoordenaars kwamen (uit 2 richtingen) en waar ze de dode zwaan met nest en eieren in een zak hadden gedaan,” zo laat de Kattenmand via Twitter weten.

Mensen die meer weten over het voorval kunnen dit bij de Kattenmand bellen via het nummer 06-22735139.