IMG_1077 (Kopie)ALBLASSERDAM – Het weer zat maandag 20 mei niet echt mee, maar het enthousiasme langs de weg was er niet minder om. Langs de Edisonweg in Alblasserdam moedigden tientallen ‘supporters’ en belangstellenden de passerende Roparunteams aan. Langs de route door Alblasserdam waren diverse spandoeken opgehangen met teksten als: “You will never walk alone”  en “Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder”.  Verder deelde één van de supportende meiden snoepjes uit aan de ‘Roparunners’ en werd elk team getrakteerd op een applaus.

Ook in Bleskensgraaf en Oud-Alblas werden de renners feestelijk onthaald. De teams van de jaarlijkse estafetteloop Roparun, waaronder Team081 met deelnemers uit Alblasserdam, Oud-Alblas en Nieuw-Lekkerland, finishen maandagmiddag en avond in Rotterdam.

Estafetteloop
De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: “Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

Regen
Afgelopen zaterdag zijn er in het totaal 328 teams van start gegaan. De teams bestaan niet alleen uit lopers, maar ook uit fietsers, verzorgers en chauffeurs. Een doorsnee Roparunteam telt 25 leden, onder wie maximaal acht lopers die ieder ongeveer 65 kilometer lopen. De ‘run’ werd dit jaar, zeker bij de start, gekenmerkt door flinke regenbuien. “Dat was zwaar. Maar hoe dichter we bij de finish komen, hoe minder hard het regent. En, om te rennen, is een beetje motregen juist heerlijk,” aldus één van de Team81’ers.

Opbrengst
De Stichting, die de doelen vaststelt, heeft onlangs bekend gemaakt dat een deel  van de opbrengst van 2013 gaat naar het nieuw te bouwen Prinses Maxima Centrum in Utrecht. Vorig jaar bracht de Roparun ruim 5,5 miljoen euro aan sponsorgelden op.

IMG_1060 (Kopie) IMG_1065 (Kopie) IMG_1077 (Kopie) IMG_1086 (Kopie) IMG_1100 (Kopie) IMG_1104 (Kopie) IMG_1105 (Kopie) IMG_1111 (Kopie)