IMG_1371 (Kopie)NIEUW-LEKKERLAND – Een kippenhok op een volkstuinencomplex langs de Tiendweg in Nieuw-Lekkerland is in de nacht van vrijdag op zaterdag 18 mei afgebrand. De zes kippen bij het hok, werden door de brandweer op tijd in veiligheid gebracht. De brand ontstond rond 01.30 uur. Een uur eerder moest de brandweer ook al uitrukken voor een brand. Langs de Planetenlaan in Nieuw-Lekkerland bleek een kledingcontainer in brand te staan.

Het lijkt er op dat beide branden zijn aangestoken en verband houden met de luilakviering in de regio. Luilak is een oud folkloristisch feest dat plaats vindt op de vroege zaterdagmorgen vóór Pinksteren. In alle vroegte worden door middel van zo lawaaierig mogelijk optreden van vooral de jeugd, vermeende langslapers gewekt. De afgelopen jaren werd het feest regelmatig overschaduwd door vernielingen en branden.

In Alblasserdam werden op de deuren van de kerk in de Kerkstraat hakenkruizen geverfd. Verder zijn er voor zover nu bekend, geen noemenswaardige vernielingen gepleegd in het Damdorp. In Nieuw-Lekkerland klaagden enkele bewoners over het carbidschieten dat plaatsvond in het dorp. Verder waren bij de Tiendweg takken van knotwilgen over het fietspad gehangen. De brandweer heeft deze takken weggezaagd.

Foto van brand: Ezra Rehorst. Kijk voor meer foto’s op www.lekkerlandsnieuws.nl

Foto van de kerk: Bart de Zeeuw en Daan Overgaag.

IMG-20130518-WA0008