IMG_0963 (Kopie)ALBLASSERDAM – De eerste zonnepanelen van de groepsaankoop die onlangs werd gedaan, zijn vrijdagochtend 17 mei bij een woning aan de Kreken in Alblasserdam het dak op gegaan. Wethouder Veerman (duurzaamheid) ging langs om de huiseigenaren te feliciteren met hun aankoop. De groepsaankoop SamenZonneEnergie wordt georganiseerd door de zes gemeenten in de Drechtsteden. Hiermee hopen zij de verduurzaming van hun gemeenten een stevige duw in de rug te geven. Doel uit het duurzaamheidsactieplan is om in 2020 twintig procent van het energieverbruik duurzaam op te wekken.

Terugverdienen
René en Anette Lindenburg, bij wie de panelen op het dak geplaatst werden, zijn blij met hun aankoop. René vertelt: “Als het goed is verdienen we deze investering in zeven jaar terug. Daarna gaan we op onze aankoop verdienen. Ik kan iedereen aanbevelen om op deze actie in te gaan, want zo’n kans krijg je niet meer voor dit geld.”

Tot 19 mei de tijd
Tot 2 april konden alle huiseigenaren uit Zuid-Holland zich inschrijven voor een persoonlijk aanbod. Tot nu toe hebben zeventig Alblasserdamse huishoudens besloten tot aanschaf over te gaan. Wethouder Veerman hoopt dat nog velen zullen volgen. “Ik zeg: DOEN,” aldus de wethouder. De ’twijfelaars’ nog tot 19 mei de tijd om het aanbod te accepteren. De eerste panelen worden in de tussentijd al geïnstalleerd.

 

Op de foto staan van links naar rechts: René Lindenburg, wethouder Sjoerd Veerman, Anette Lindenburg en Marien Hengeveld van montagebedrijf Pien.

Op de foto staan van links naar rechts: René Lindenburg, wethouder Sjoerd Veerman, Anette Lindenburg en Marien Hengeveld van montagebedrijf Pien.

 

Deel dit bericht via...