IMG_0889 (Kopie)KINDERDIJK – Een 48-jarige man uit Maasdriel is donderdagochtend 16 mei gewond geraakt aan zijn hoofd, nadat een trilblok losschoot van een graafmachine en op hem terecht kwam. De man was samen met zijn 36-jarige collega uit Bussum bezig met het zetten van een tijdelijke damwand, achter een woning aan de Molenstraat in Kinderdijk. Rond 11.00 uur viel door onbekende oorzaak het trilblok uit een graafmachine, die door de 36-jarige man werd bestuurd.

Het blok viel eerst op een houten plaat. Die plaat brak. Daarna kwam het gevaarte op de man, die in een kuil stond. De Maasdrielenaar liep daarbij twee flinke hoofdwonden op. Doordat het blok nog bleef bungelen aan de twee hydrauliekleidingen, kon het werktuig iets opgetild worden, waarna het slachtoffer uit de kuil kon komen.

Twee ambulances, twee politie-eenheden en een traumahelikopter werden opgeroepen. Net voor de landing werd de helikopter ‘gecanceld’. Na stabilisatie is de man per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De arbeidsinspectie is in kennis gesteld en zal nader onderzoek doen naar de toedracht van het ongeval.

IMG_0889 (Kopie)

IMG_0894 (Kopie) IMG_0900 (Kopie) IMG_0904 (Kopie) IMG_0907 (Kopie) 20130516_112818 (Kopie)