IMG_0939 (Kopie)ALBLASSERDAM – In de stromende regen is donderdagmiddag 16 mei, onderaan de witte brug tussen Alblasserdam en Nieuw-Lekkerland een bronzen plaquette met een gedicht onthuld. Het gedicht is geschreven door de Dordtse stadsdichter Marieke van Leeuwen en luidt: “Trappen draaien als wieken. Langs weiden en molens. Water en naamloze boten. Beweging van en naar. Scholen en bedehuizen. Op pelgrimstocht. Vier wegen waar je kan gaan. en weer en wind weerstaan.”

 

Het gedicht in het gras, langs het water,  is onderdeel van een gedichtenroute door de Alblasserwaard. In het totaal staan er nu zes gedichten in deze regio.

De gedichtenroute is een initiatief van Lionsclub Alblasserwaard. Het is de bedoeling dat er elk jaar één nieuw gedicht in de Alblasserwaard wordt geplaatst. Het project heet ‘Dichter bij de Polder’.

 

IMG_0939 (Kopie)

IMG_0913 (Kopie) IMG_0919 (Kopie) IMG_0944 (Kopie) IMG_0952 (Kopie)