Metakids bedrijventoernooi VV Alblasserdam 2012 1ALBLASSERDAM – Het Metakids Bedrijventoernooi vindt dit jaar plaats op zaterdag 25 mei bij voetbalvereniging Alblasserdam. Medeorganisator Frank Bosch meldt dat zich inmiddels twintig teams hebben aangemeld. “Daar kunnen er uiteraard nog veel meer bij. We gaan voor een zo hoog mogelijk aantal deelnemende teams om zodoende zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel”, zet Bosch uiteen. “Een sponsorbijdrage behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden.”

Stofwisselingsziekten
Metakids zamelt zoveel mogelijk geld in om op die manier wetenschappelijk onderzoek naar stofwisselingsziekten bij kinderen te bekostigen. Deze vorm van ziekten krijgt nog altijd te weinig aandacht terwijl het een enorme impact heeft op de kinderen en ouders die ermee te maken krijgen. Veel van de kinderen met een stofwisselingsziekte overlijden reeds voor hun achttiende verjaardag. Meer kennis is daarom benodigd.

Om 12.00 uur wordt aangevangen met een lunch en zal Debby Petter van Metakids het welkomstwoord verrichten. Vanaf 13.00 uur begint het voetbaltoernooi, waarna rond 17.30 uur bekend wordt gemaakt welk bedrag er voor Metakids is opgehaald. Er wordt afgesloten met een barbecue. Als u een team wilt aanmelden of het toernooi wilt sponsoren dan kan dat op www.minibedrijventoernooi.nl.