babbeltruc aanbellenALBLASSERDAM – Een ouder echtpaar, wonend in een flat in de Zwaluwstraat in Alblasserdam, heeft dinsdagmiddag 14 mei bezoek gehad van twee vrouwen die zich voordeden als medewerkers van Rivas. “Één vrouw stelde zich voor en ging naar binnen. Zij liet de deur open voor de andere vrouw, zodat die de slaapkamer kon doorzoeken,” vertelt één van de buren. Volgens de politie lijkt het er op dat de vrouwen niet van Rivas waren. Wie zij wel zijn is nog niet duidelijk.

Politiepersvoorlichter Lillian Van Duijvenbode vertelt: “De twee dames zijn binnen geweest, maar hebben zoals het er nu naar uitziet niets meegenomen. Het zou kunnen dat ze geen kans hebben gehad om iets mee te nemen óf ze waren er niet op uit om spullen mee te nemen. Dat is ons nog onduidelijk.”

Mensen die meer weten over het voorval of de dames kennen, worden verzocht om contact op te nemen met de politie via het nummer 0900-8844.

Netty Kros, marketing- en communicatieadviseur van Rivas laat in een reactie weten dat medewerkers van Rivas altijd hun Rivas-pas bij zich hebben en dat daar naar gevraagd kan worden als mensen het niet vertrouwen. “Zeker als het om een nieuwe medewerker gaat, of iemand die een andere medewerker tijdelijk waarneemt, is het goed als mensen naar de pas vragen. “