Burgemeester Bert Blase van ALblasserdam [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – De PvdA Alblasserdam maakt zich zorgen over de voortdurende extra belasting van burgemeester Bert Blase. Al ruim een jaar heeft de burgemeester de gemeente Alblasserdam én Hardinxveld-Giessendam onder zijn hoede. “Natuurlijk is onze partij vereerd dat onze PvdA-burgemeester zo gewild is, maar wij maken ons wel zorgen om zijn extra belasting,” stelt PvdA-fractievoorzitter Rinus van Lavieren.

Het takenpakket van Blase is volgens de PvdA in de afgelopen periode fors uitgebreid, omdat hij het dossier Nedstaal over heeft genomen van wethouder Veerman. Van Lavieren vertelt: “De problematiek bij Nedstaal heeft voor onrust en gebrek aan vertrouwen bij de bevolking gezorgd. De burgemeester slaagt er stap voor stap in om het vertrouwen te herwinnen door de juiste maatregelen te nemen. Vaak in overleg met het actiecomité. We hebben hem daarom in Alblasserdam hard nodig.”

Uiterst vreemd
Twee weken geleden werd bekend dat de Zuid-Hollandse Commissaris van de Koning Jan Franssen de vacature voor een nieuwe burgemeester in Hardinxveld-Giessendam nog niet wil openstellen. De Alblasserdamse PvdA is verbaasd dat ze dat moest vernemen via een persbericht. van Lavieren: “Het is uiterst vreemd dat bijna alle partijen mee mochten praten, maar dat de gemeente Alblasserdam in deze niet wordt gehoord. De hoofdactiviteit van de burgemeester ligt toch immers in Alblasserdam…”

Oproep tot overleg
De PvdA zal het onderwerp binnenkort ter sprake brengen in de raadscommissie. “We gaan er vanuit dat de andere partijen dezelfde mening als die van ons hebben. Als dat zo is, zullen we een gezamenlijke oproep tot overleg met de commissaris van de koning doen,” aldus Van Lavieren.

Reactie burgemeester
Burgemeester Blase laat in een reactie weten dat hij niet de indruk heeft dat hij overmatig belast wordt: “Ik vind het positief dat de PvdA aan mijn werkdruk denkt. Zelf ervaar ik mijn werk niet als een overmatige belasting. Dat komt doordat ik mijn werk met veel plezier doe. Daar krijg ik energie van,” aldus Blase.

Betrokken bij gesprek
Over ongeveer twee maanden vindt tussen de gemeente Hardinxveld, waar Blase waarnemend burgemeester is, en de provincie Zuid-Holland een gesprek plaats. Besproken wordt of de gemeente een voorlopig een waarnemend burgemeester houdt, of dat er een vacature komt voor een ‘vaste’ burgervader. Blase: “Als Hardinxveld kiest voor een waarnemend burgemeester, dan wordt Alblasserdam zeker betrokken bij het gesprek.”