moederdagtaart huis ten boschALBLASSERDAM – Op paleis Huis ten Bosch is deze week een moederdagtaart voor prinses Beatrix bezorgd. De taart werd gemaakt door drie talentvolle patissiers. Één van hen is Evert van Heumen, werkzaam bij Bakker Prins in Alblasserdam. Hij won vorig jaar de Zilveren Gard. Evert werd om die reden door de Nederlandse brood -en banketbakkers ondernemersvereniging gevraagd om een Koninklijke taart te maken.

De taart
Samen met de twee andere winnaars Kevin van de Zwet en Boudewijn Nijmeijer werkte Evert in de afgelopen weken aan de taart. De makers stelden het thema ‘Gouden Jaren’ centraal als ode aan de bijzondere moederrol die prinses Beatrix voor Nederland heeft vervuld. Dit thema werd gesymboliseerd door een bijzonder grote oranje taart, gedecoreerd met kunstige portretten van de prinses. Uit de taart kwam een showstuk van gouden krullen gedecoreerd met oranje bloemen. Iedere patissier heeft zijn persoonlijke techniek in de taart verwerkt. Samen kozen zij voor een frisse taart opgebouwd uit frambozencompote, citroencremeaux, zachte biscuit met gekarameliseerde amandelstukjes en vanille-chocolademousse.

Prinsheerlijke moederdag
Banketbakker Edwin Prins had vrijdag 10 mei de eer om samen met het drietal de taart aan te bieden bij paleis Huis ten Bosch. De moederdagtaart werd in ontvangst genomen door de hofdame, mevrouw De Blocq van Scheltinga, en de persoonlijk secretaris Beatrix, mevrouw Hahn. “Wij rekenen erop dat de Koninklijke familie een PRINSheerlijke Moederdag heeft,” lacht de Alblasserdamse bakker.

Geweldig
De drie jonge patissiers zijn trots dat zij een taart mochten maken, die door de leden van het Koninklijk Huis wordt opgegeten. “Het is alleen al bijzonder dat onze taart door de leden van het Koninklijk Huis wordt gegeten. Als je dan ook nog wordt ontvangen op het paleis om over het ontwerp van de taart en ons vak te praten, is dat geweldig!”, aldus de patissiers.