IMG_7582 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – Bij kinderboerderij De Plantage in Alblasserdam wordt woensdag 22 mei het schaapscheerdersfeest gevierd. ‘s Middags zal een schaapscheerder de schapen ontdoen van hun vacht. Verder is er een demonstratie wol spinnen en kunnen kinderen meedoen aan activiteiten zoals knutselen en breien. Laatstgenoemde activiteiten zijn voor donateurs gratis en voor niet-donateurs kost meedoen één euro. Voor bezoekers die niet mee willen knutselen is de toegang gratis.

Met de donatie inkomsten wordt de kinderboerderij onderhouden. Zo is er al door het klusteam een mooie konijnenheuvel gerealiseerd. “Veel mensen weten de weg naar de kinderboerderij te vinden vooral nu er jonge geitjes en lammetjes geboren zijn. Dus het is zeker een bezoekje waard,” aldus Gonnie Verboom, bestuurslid bij De Plantage.