IMG_3183 - kopie (Kopie)ALBLASSERDAM – Het gaat goed met geit Nienke (3). Dat meldt Arie Steehouwer van de Alblasserdamse kinderboerderij. Vorige week liep het dier een voedselvergiftiging op, nadat er was ingebroken bij het Hertenkamp. Het vermoeden bestaat dat de indringers verkeerd eten / drinken aan de geit hebben gegeven. ” De behandeling en zorg is succesvol geweest,” concludeert Steehouwer.

In de nacht van vrijdag op zaterdag 27 april werd er ingebroken bij de Alblasserdamse kinderboerderij aan de Plantageweg. Het hekwerk raakte daarbij beschadigd. Zaterdagochtend troffen de dierverzorgers, naast het beschadigde hek, ook een geit ziek aan. Volgens de dierenarts was er waarschijnlijk iets verkeerds gegeten/gedronken. Nienke kreeg medicijnen, lag aan het infuus en haar toestand was kritiek.

Bij de kinderboerderij zijn ze er van overtuigd dat de inbraak en de zieke geit met elkaar te maken hebben. Inmiddels loopt de geit al weer in de wei met haar twee jonkies en geeft ze weer melk. Steehouwer: “Het is dus allemaal goed afgelopen. De actie heeft gelukkig niet voor blijven leed gezorgd.”