Koninginnedag 2013 ALblasserdam 9ALBLASSERDAM – Het moest 30 april één groot feest worden. En dat werd het. Dankzij de inzet van tientallen vrijwilligers werd Koninginnedag 2013 onvergetelijk. Burgemeester Bert Blase van Alblasserdam bedankte via Twitter alle vrijwilligers voor hun ‘enorme inzet op alle gebieden’. “Zoveel mensen op de been. Zoveel vrijwilligers actief op deze driedubbele konings- koninginne- en kroningsdag. Mede door hun inzet is alles zo feestelijke verlopen,” aldus Blase.

Ook het Oranjecomité van Alblasserdam kijkt terug op een zeer geslaagde dag. Wiebe van Bockel: “Het was een geweldige dag. Ben heel trots op het team van het Oranjecomité. De lat is weer hoger neergelegd door mensen met passie en door heel hard werken.”

Politie
Naast de vrijwilligers, zorgden politieagenten er voor dat de (voorlopig) laatste Koninginnedag gezellig en gemoedelijk verliep. Nadat de inhuldiging in Amsterdam voorbij was stroomden de evenemententerreinen in de regio langzaam voller. Dit zorgde voor een gezellige drukte. Op een aantal vechtpartijen na, verliep de dag feestelijk en gemoedelijk. Veel bezoekers en inwoners van onze regio wilden van een zonnig en gemoedelijk Koninginnedag genieten. Daar waar een schermutseling ontstond, kon de politie veelal snel ingrijpen en verdachten aanhouden.

Aanhoudingen
In heel Zuid-Holland-Zuid werden dertig mensen aangehouden. Met name voor openbare dronkenschap en belediging, maar ook voor niet voldoen aan een vordering of bevel, vernieling en mishandeling.

Koninginnedag 2013 werd afgesloten met optredens van een aantal artiesten op het Raadhuisplein en een spectaculaire vuurwerkshow op het Zuiderstek.

De foto’s zijn gemaakt door Linda_BashPROCA51, Peter Verheij en Marieke Lamper. Het filmpje is gemaakt door Leonard van der Kuijl.

De fotoupdate is afkomstig van Anja van Hoorne uit Oud-Alblas

 

Koninginnedag 2013 ALblasserdam 9 Koninginnedag 2013 ALblasserdam 0 Koninginnedag 2013 ALblasserdam 1 Koninginnedag 2013 ALblasserdam 2 Koninginnedag 2013 ALblasserdam 3 Koninginnedag 2013 ALblasserdam 4 Koninginnedag 2013 ALblasserdam 5 Koninginnedag 2013 ALblasserdam 6 Koninginnedag 2013 ALblasserdam 7 Koninginnedag 2013 ALblasserdam 8

Update!

het was druk op de aubade op het kerkplein,  de gedecoreerde mensen werden toegezongen door de kinderen en ook is het nieuwe molenwaard lied gezongen . wedhouder Dirk Heijkoop heeft een toespraak gehouden.  na de aubade weer achter de muziek aan gelopen naar het feestterrein, daar kregen de kinderen een snoep zak en drinken met een koek van de Oranjevereniging “Marijke” op een groot scherm was de kroning heel de dag te volgen in de feest tent,  en was er voor de kinderen een optreden van pipos en spelletjes, springkussen en levend voetbalspel voor de kinderen, s’ middags ballonen oplaten,  en om 5 uur kronings bbq,  zeer goed bezocht, tussen door was er de hoedjesparade voor de kinderen, er waren schitterende creaties  bij,  en om 7 uur eendjes race  een geslaagde kroningsdag

 

IMG_8072 (Kopie) IMG_8092 (Kopie) IMG_8099 (Kopie) IMG_8111 (Kopie) IMG_8125 (Kopie) IMG_8140 (Kopie) IMG_8143 (Kopie) IMG_8160 (Kopie) IMG_8163 (Kopie) IMG_8166 (Kopie) IMG_8227 (Kopie) IMG_8231 (Kopie) IMG_8239 (Kopie) IMG_8251 (Kopie) IMG_8255 (Kopie) IMG_8263 (Kopie) IMG_8271 (Kopie) IMG_8281 (Kopie) IMG_8291 (Kopie) IMG_8305 (Kopie) IMG_8319 (Kopie) IMG_8351 (Kopie) IMG_8365 (Kopie) IMG_8397 (Kopie)