DSC_0100 (Kopie)NIEUW-LEKKERLAND- Afgelopen zaterdag 27 april heeft Koninklijke Fanfare Apollo haar naam eer aangedaan. Met een oranje-thema is er een koninklijk concert neergezet. De aftrap van de avond werd gedaan door het groot orkest onder leiding van Henk Bonenkamp met het Wilhelmus en de Kroningsmars wat heel toepasselijk is voor de feestelijkheden van deze week. In het voorprogramma werden verder stukken gespeeld als ‘The land of wind and water’ wat Nederland in zijn natuur typeert en ‘Soldaat van Oranje’ van de gelijknamige musical en film.

Opvolgend zette de slagwerkgroep van Apollo een letterlijk spetterend optreden neer. In het thema ‘Water King’ refererend aan Willem-Alexander werd er gespeeld op met water gevulde tonnen, wat een speels effect tot gevolg had. Ook het jeugdorkest van Apollo heeft op deze avond een aantal mooie stukken ten gehore gebracht binnen het thema ‘Oranje’ .

Ter afsluiting van de avond werd jubilaris Bas Sparreboom een zilveren speld van de KNFM uitgereikt vanwege zijn 25-jarig lidmaatschap.

Deze week treedt Apollo op tijdens de aubade in Nieuw-Lekkerland en tijdens dodenherdenking in Nieuw-Lekkerland.