IMG_3183 - kopie (Kopie)ALBLASSERDAM – In de nacht van vrijdag op zaterdag 27 april is er ingebroken bij de Alblasserdamse kinderboerderij aan de Plantageweg. Het hekwerk raakte daarbij beschadigd. Zaterdagochtend troffen de dierverzorgers, naast het beschadigde hek, ook een geit ziek aan. “Volgens de dierenarts, die inmiddels is geweest, is er waarschijnlijk iets verkeerds gegeten/gedronken,” aldus Arie Steehouwer van de kinderboerderij.

De zieke geit Nienke (3) zoogt op dit moment twee jongen van ongeveer vijf weken. Die jongen kunnen nog niet zonder moedermelk. “Nienke heeft medicijnen en een infuus gekregen. De toestand blijft kritiek,” vertelt Steehouwer.

Bij de kinderboerderij zijn ze er van overtuigd dat de inbraak en de zieke geit met elkaar te maken hebben. Steehouwer: “Het is niet te bewijzen, maar alles wijst er wel op. Ik denk dat er een paar dronken jongens langs geweest zijn. Gezien het aantal lege bierblikken dat achterbleef, lijkt het er op dat de indringers enige tijd zijn gebleven.”

Bij de kinderboerderij is al vaker ingebroken. Toen werden onder meer de konijnen uit de hokken gehaald.

De vrijwilligers van de kinderboerderij komen graag in contact mensen die meer weten over de inbraak en/of meer weten over de zieke geit. Heeft u die info? Bel dan het nummer 0651347521.