IMG_5512 (Kopie)ALBLASSERDAM – De leerlingen van groep 8 van basisschool Het Kompas hebben donderdag 25 april bij het oorlogsmonument in de Polderstraat in Alblasserdam een krans en bloemen gelegd. Daarmee aanvaardden zij symbolisch de adoptie van het monument. Bij de plechtigheid waren onder meer burgemeester Bert Blase en een aantal oorlogsveteranen aanwezig. Voordat de kranslegging werd gedaan, gaven de kinderen in het gemeentehuis presentaties over de Tweede Wereldoorlog.

Aan de hand van het monument leren de kinderen over de lokale geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog, de traditie van herdenken en de rituelen die daar bij horen. De Alblasserdamse basisscholen doen al vele jaren mee aan dit project. ‘Adopteer een monument’ is een landelijk onderwijsproject waarbij leerlingen van groep 7 en groep 8 van het basisonderwijs een oorlogsmonument in hun eigen dorp of buurt adopteren.

Tijdens de dodenherdenking op 4 mei zal een aantal leerlingen van Het Kompas aanwezig zijn en meedoen met de plechtigheid.

IMG_5463 (Kopie) IMG_5474 (Kopie) IMG_5480 (Kopie) IMG_5495 (Kopie) IMG_5501 (Kopie) IMG_5507 (Kopie) IMG_5512 (Kopie)