20130423 - Gemeente Alblasserdam KNZB-waarderingsprijs foto 2ALBLASSERDAM – De gemeente Alblasserdam heeft afgelopen zaterdag de KNZB-waarderingsprijs gekregen voor haar inzet bij de bouw van een nieuw zwembad volgens het 2521-concept. De prijs werd uitgereikt tijdens de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB). Wethouder Veerman (sport) nam de prijs namens de gemeente Alblasserdam in ontvangst. De gemeente Alblasserdam is de eerste gemeente die het zwembadconcept 2521 Gewoon Zwemmen heeft omarmd. In het concept staan duurzaamheid, veiligheid, sport en gezondheid centraal.

Tijdens dezelfde vergadering is Erik van Heijningen, die betrokken is bij de bouw van het zwembad in Alblasserdam, herkozen als voorzitter van de KNZB voor een termijn van vier jaar. Het is de vierde termijn van Van Heijningen, die wordt geroemd om zijn kwaliteiten als voorzitter en belangrijke bestuurlijke functies heeft in de Europese en Wereldzwembond.

20130423 - Gemeente Alblasserdam KNZB-waarderingsprijs foto 3 (Kopie)